Vrienden van Endelea

De Vrienden van Endelea ? Dat zijn wij, Els en Marleen Beckers uit Melkwezer. En dit is ons vriendschappelijk initiatief voor fondsenwerving ten voordele van Endelea, een Zoutleeuwse stichting die zich inzet voor armoedebestrijding, onderwijs en hernieuwbare energie in centraal Afrika.

 

Waarom we dit doen ? Vanwege de mooie missie die de stichting nastreeft, maar ook omwille van de passie die we voelen bij Endelea zelf. Wij willen op onze manier actief bijdragen. De samenleving is in nood en heeft zorg nodig. Door middel van activiteiten kunnen ook wij een impact creëren, waarbij we weten dat onze steun heel goed besteed wordt.  We zorgen ervoor dat mensen in onze gemeenschap kennis kunnen maken met de activiteiten van Endelea en opvolgen wat er met de giften gebeurt.

Wat doen de Vrienden van Endelea ?  Op verschillende gelegenheden in het jaar organiseren wij borrels (met eten en versnapperingen), soepverkopen, een jaarlijkse Italiaanse benefietavond ed. Maar we organiseren ook ontmoetingsmomenten met kleine presentaties van de ngo en haar initiatieven. We zenden nieuwsbrieven uit en contacteren organisaties en instellingen die interesse hebben of een link met de activiteiten van Endelea.

 

Zin om mee te doen ? Dat kan!  We zoeken steeds vrijwilligers en een helpende hand. Laat zeker iets weten en stuur een mailtje naar Els Beckers.

NIEUWE HERFSTACTIE – voor meer onderwijskansen in Oeganda!

De vrienden van Endelea zetten zich achter een nieuw nobel doel. In Oeganda steunen we een jong bedrijf (questlyft.com) dat een digitaal platform uitbouwt om gemotiveerde leerlingen de kans te geven zich beter voor te bereiden voor de nationale examens op 18 jaar.

 

Klassiek onderwijs geeft jammer genoeg weinig slaagkansen (niet gemotiveerde leerkrachten en klassen van 60-80 kinderen). Questlyft’s e-learning platform voorziet zowel de educatieve content als de toetsen zelf en is gespecialiseerd in wetenschappelijke vakken (STEM).  Endelea Foundation werkt op Afrikaanse digitaliseringsprojecten in de educatieve sfeer en helpt sinds december 2022 het team van lokale ondernemers met de knepen van het vak.

Koekenbak-actie! Koekjes lusten we allemaal. Er is dan ook niets lekkerder dan een boterkoekje van Jules Destrooper bij de koffie. Daarom kozen we voor deze Trooper actie. Yessss, koekjes eten voor het goede doel :-).

We rekenen we op jullie. Want àlle jongeren hebben recht op kwalitatief onderwijs, de enige investering die er echt voor kan zorgen dat een samenleving zelfstandig meer welvaart kan realiseren.

 

Onze lekkere actie loopt tot 18 oktober. Hier vind je de link naar onze webshop op Trooper: Endelea’s koekjes

 

Meer lezen over Endelea’s steun aan Questlyft?  Project Questlyft

DANK JULLIE WEL voor de succesvolle december-actie!

De vrienden van Endelea organiseerden in december de actie ‘Families for Families’, waarbij reeds 3.249 EUR  werd ingezameld, goed voor  de levering van 50 stuks van de ACE One, die bestaat uit een ‘cleane’ kookpot, een zonnepaneel, een ledlamp en een electrische voeding.  De installaties worden verdeeld in Kyangwali refugee setting (UNHCR camp in West-Oeganda waar 125.000 vluchtelingen wonen).  Meer weten ? cleancooking.world

 

Wil ook jij helpen ? Dat kan nog steeds!  Jouw bijdrage kan je storten op BE61 3632 1710 3117 op naam van Endelea Foundation.  Als je je e-mailadres in de omschrijving zet, krijg je een foto en de precieze locatie van de familie die jij mede ondersteunt.

Co – fund with Endelea

All contributions are welcome

Endelea aims to inspire corporations and wealthy stakeholders to fund educational offerings and development projects in order to sustainably break the cycle of human and energy poverty and improve quality of living. We welcome both cash and non cash contributions.

We are always looking for skills to support the development in what we consider the pillars of community well-being: Mental health, Education and Energy.

Donations or project support

  • We conduct a needs analysis for the project we want to support.
  • We work both with local and international consultants.
  • We do end-to end project follow up.
  • We are present in all contractual negotiations.
  • We ensure a real impact of the investment on the project.