Koekjesactie van de
Vrienden van Endelea

LEKKERE HERFSTACTIE – voor meer onderwijskansen in Oeganda!

De vrienden van Endelea zetten zich achter een nieuw nobel doel. In Oeganda steunen we een jong bedrijf (questlyft.com) dat een digitaal platform uitbouwt om gemotiveerde leerlingen de kans te geven zich beter voor te bereiden voor de nationale examens op 18 jaar.

 

Klassiek onderwijs geeft jammer genoeg weinig slaagkansen (niet gemotiveerde leerkrachten en klassen van 60-80 kinderen). Questlyft’s e-learning platform voorziet zowel de educatieve content als de toetsen zelf en is gespecialiseerd in wetenschappelijke vakken (STEM).  Endelea Foundation werkt op Afrikaanse digitaliseringsprojecten in de educatieve sfeer en helpt sinds december 2022 het team van lokale ondernemers met de knepen van het vak.

🍪 Koekenbak-actie! Koekjes lusten we allemaal. Er is dan ook niets lekkerder dan een boterkoekje van Jules Destrooper bij de koffie. Daarom kozen we voor deze Trooper actie. Yessss, koekjes eten voor het goede doel :-).

We rekenen op jullie. Want àlle jongeren hebben recht op kwalitatief onderwijs, de enige investering die er echt voor kan zorgen dat een samenleving zelfstandig meer welvaart kan realiseren.

👉🏾 Hier vind je de link naar onze webshop op Trooper: Endelea’s koekjesactie.

Bestellen kan ook via een PB of berichtje aan els@endelea.org of 0496/688718. Wij zorgen voor de levering! Onze lekkere actie loopt tot 18 oktober.

Meer lezen over Endelea’s steun aan Questlyft?  Project Questlyft

De Vrienden van Endelea ? Dat zijn wij, Els en Marleen Beckers uit Melkwezer. En dit is ons vriendschappelijk initiatief voor fondsenwerving ten voordele van Endelea, een Zoutleeuwse stichting die zich inzet voor armoedebestrijding, onderwijs en hernieuwbare energie in centraal Afrika.

 

Waarom we dit doen ? Vanwege de mooie missie die de stichting nastreeft, maar ook omwille van de passie die we voelen bij Endelea zelf. Wij willen op onze manier actief bijdragen. De samenleving is in nood en heeft zorg nodig. Door middel van activiteiten kunnen ook wij een impact creëren, waarbij we weten dat onze steun heel goed besteed wordt.  We zorgen ervoor dat mensen in onze gemeenschap kennis kunnen maken met de activiteiten van Endelea en opvolgen wat er met de giften gebeurt.

 

Wat doen de Vrienden van Endelea ?  Op verschillende gelegenheden in het jaar organiseren wij borrels (met eten en versnapperingen), soepverkopen, een jaarlijkse Italiaanse benefietavond ed. Maar we organiseren ook ontmoetingsmomenten met kleine presentaties van de ngo en haar initiatieven. We zenden nieuwsbrieven uit en contacteren organisaties en instellingen die interesse hebben of een link met de activiteiten van Endelea.

 

Zin om mee te doen ? Dat kan!  We zoeken steeds vrijwilligers en een helpende hand. Laat zeker iets weten en stuur een mailtje naar Els Beckers.