Vrienden van Endelea

De Vrienden van Endelea ? Dat zijn wij, Els en Marleen Beckers uit Melkwezer. En dit is ons vriendschappelijk initiatief voor fondsenwerving ten voordele van Endelea, een Zoutleeuwse stichting die zich inzet voor armoedebestrijding, onderwijs en hernieuwbare energie in centraal Afrika.

 

Waarom we dat doen ? Vanwege de mooie missie die de stichting nastreeft, maar ook omwille van de passie die we voelen bij Endelea zelf. Wij willen op onze manier actief bijdragen. De samenleving is in nood en heeft zorg nodig. Door middel van activiteiten kunnen ook wij een impact creëren, waarbij we weten dat onze steun heel goed besteed wordt.  We zorgen ervoor dat mensen in onze gemeenschap kennis kunnen maken met de activiteiten van Endelea en opvolgen wat er met de giften gebeurt.

Wat doen de Vrienden van Endelea ?  Op verschillende gelegenheden in het jaar organiseren wij borrels (met eten en versnapperingen), soepverkopen, een jaarlijkse Italiaanse benefietavond ed. Maar we organiseren ook ontmoetingsmomenten met kleine presentaties van de ngo en haar initiatieven. We zenden nieuwsbrieven uit en contacteren organisaties en instellingen die interesse hebben of een link met de activiteiten van Endelea.

 

Zin om mee te doen ? Dat kan!  We zoeken steeds vrijwilligers en een helpende hand. Laat zeker iets weten en stuur een mailtje naar Els Beckers.

Succesvolle december-actie! De vrienden van Endelea organiseerden in december de actie ‘Families for Families’, waarbij reeds 3.249 EUR  werd ingezameld, goed voor  de levering van 50 stuks van de ACE One, die bestaat uit een ‘cleane’ kookpot, een zonnepaneel, een ledlamp en een electrische voeding.  De installaties worden verdeeld in Kyangwali refugee setting (UNHCR camp in West-Oeganda waar 125.000 vluchtelingen wonen).  Meer weten ? cleancooking.world

 

Wil ook jij helpen ? Onze actie loopt nog steeds! Jouw bijdrage kan je storten op BE61 3632 1710 3117 op naam van Endelea Foundation.  Als je je e-mailadres in de omschrijving zet, krijg je een foto en de precieze locatie van de familie die jij mede ondersteunt.